těsto | ||
---|---|---|
1 lžíce | olej | |
3 ks | vejce | |
2 lžíce | kakao | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
4 lžíce | cukr krupice | |
5 lžic | polohrubá mouka | |
krém | ||
100 g | máslo | |
250 g | tvaroh | |
6 lžic | cukr moučka | |
2 lžíce | vanilkový cukr | |
180 g | zakysaná smetana |
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Můžeme si pomoci šlehačem, korpus na mléčné řezy pak bude více nadýchaný. Přidáme lžici oleje a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme hladké kakaové těsto. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Tenkou vrstvu těsta pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Mezitím si připravíme krém. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a znovu ušleháme, vznikne nám hladký mléčný krém. Upečený korpus necháme pořádně vychladnout. Korpus rozřízneme na polovinu. Obě poloviny opatrně stáhneme z pečícího papíru. Jjednu polovinu potřeme krémem a pečlivě uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta a jemné mléčné řezy uložíme alespoň na 3 - 4 hodiny do chladu ztuhnout. Jemné mléčné řezy nakrájíme na obdélníčky a podáváme. Jsou dobré na snídani, svačinu a jen tak na chuť.
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena