6 lžic | olej | |
1 špetka | sůl | |
6 ks | vejce | |
750 g | mléko | |
250 g | voda | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
60 dkg | hladká mouka | |
6 lžic | mandlové amaretto | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej na smažení |
V míse smícháme mléko, vodu, vejce, olej, mandlové amaretto nebo rum, vanilkový cukr a špetku soli. Za stálého šlehání pomalu přisypáváme mouku a šleháme, až nám vznikne hladké těsto. Připravené těsto na francouzské palačinky necháme půl hodiny odležet.
Poté palačinky pečeme na teflonové pánvi s minimem tuku.
Jemné francouzské palačinky plníme podle chuti a ihned podáváme na snídani či jako sladký dezert.
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou
Znáte lepší sladkou snídani než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Autor:milaček001
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena