Zbyly vám vydlabané vnitřky z předchozí úpravy brambor z receptu Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru? Udělejte si francouzské brambory.
Hodnocení
3.3
/ 5 (169x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
sůl
3 ks
vejce
2 ks
cibule
10 dkg
uzenina
1-2 misky
brambory vařené
4 ks
okurka sterilovaná
mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Okurky a uzeninu nakrájíme na kostičky.
Na másle si zpěníme cibuli. Přidáme uzeninu a okurku. Přidáme vydlabané vnitřky uvařených brambor, případně pokrájené zbylé vařené brambory a promícháme.
V hrnku si rozmícháme vejce se solí a přilijeme k prohřáté směsi. Promícháme a odstavíme. Solíme a pepříme podle chuti.
Jemné francouzské brambory podáváme se sladkokyselou okurkou, rajčaty, doplníme pikantním kečupem. Záleží na chuti.