2 stroužky | česnek | |
0.3 lžičky | majoránka | |
1 ks | šalotka | |
150 ml | bílý jogurt | |
3 špetky | mletý černý pepř | |
500 g | mleté drůbeží maso | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
trojobal | ||
2 ks | vejce | |
1 hrneček | hladká mouka | |
1 hrnek | nastrouhaná houska |
Mleté drůbeží maso vložíme do mísy a promícháme s bílým jogurtem a solí. Směs vložíme do lednice a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Mezitím oloupeme šalotku, kterou nasekáme na velmi jemné kousky a oloupané stroužky česneku prolisujeme.
Odležené maso promícháme s šalotkou, prolisovaným česnekem, mletým černým pepřem a drhnutou majoránkou. Masovou směs dobře propracujeme a poté mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Drůbeží karbanátky zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a necháme na ubrousku okapat. Jemné drůbeží karbanátky podáváme se smetanovým špenátem a vařeným bramborem jako hlavní chod. Karbanátky chunají i za studena jako chuťovka, třeba s hořčicí, cibulkou a pečivem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena