sůl | ||
2 ks | vejce | |
250 g | tvaroh | |
200 g | polohrubá mouka | |
750 g | brambory vařené ve slupce | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
tuk na smažení |
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme tvaroh, vejce, sůl, mouku a vypracujeme těsto. Pokud těsto příliš lepí, mouku přidáme. Na pomoučněném vále z těsta vyválíme plát (asi půl centimetru silný). Kolečkem nebo skleničkou vykrajujeme placičky, které smažíme z obou stran na rozehřátém oleji nebo sádle. Způsobů podávání jemných bramborových placiček je více. Chutnají samotné, ale využít je můžeme i jako přílohu k zelenině a k masu, nebo podávat pocukrované cukrem a skořicí ke kávě. Ozdobit je můžeme i povidly a šlehačkou či kompotovým ovocem.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena