Recept na pomazánku z pečené dýně hokaido a ricotty.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
3-4 stroužky
česnek
200 g
ricotta
2 lžíce
olivový olej
300 g
dýně Hokaido
podle chuti
sůl
sójová omáčka
čerstvé bylinky
Postup přípravy
Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme z ní měkký střed se semínky a nakrájíme na dílky.
Dýni poklademe na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, pokapeme olejem a dáme péct do silně vyhřáté trouby asi na 20 minut. Po upečení dýni necháme zchladnout.
Česnek oloupeme. Do mísy vsypeme dýni, česnek, ricottu a olivový olej. Vše rozmixujeme do hladké konzistence. Na závěr zašleháme ještě trochu soli (podle chuti) a kvalitní sojové omáčky (lze vynechat).
Pomazánku z pečené dýně doplníme nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka apod.). Jemnou pomazánku z pečené dýně podáváme nejlépe na opečených toastech.