těsto | ||
---|---|---|
1 hrnek | cukr | |
1 hrnek | olej | |
2 ks | vejce | |
3 lžíce | kakao | |
1 hrnek | mléko | |
4 hrnky | polohrubá mouka | |
1 ks | kypřicí prášek do perníku | |
na ozdobu | ||
2 lžíce | cukr moučka | |
podle potřeby | ||
olej na vymazaní | ||
mouka na vysypání |
Všechny suroviny (vejce, cukr, olej, mléko, mouku s práškem do perníku a kakao) důkladně promícháme v míse. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Perníkovou směs vlijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 °C. Pečeme cca 30 minut, ale správnost upečení zkontrolujeme špejlí, když se těsto na špejli nelepí, je bábovka upečená. Po vychladnutí perníkovou bábovku z formy vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem, pro ještě lepší výsledek přelijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Jemnou perníkovou bábovku podáváme ke kávě i čaji.
Vánoční bábovka s kandovaným ovocem krok za krokem
Vánoce se pomalu blíží. A pokud se na ně chcete navnadit už teď, vyzkoušejte tuto bábovku. Při pečení provoní byt perníkovou vůní a při ochutnání překvapí kandovaným ovocem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena