2-3 stroužky | česnek | |
1 kelímek | ricotta | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
50 g | balkánský sýr | |
1-2 lžíce | čerstvá pažitka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Česnek oloupeme. Pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Ricottu dáme do větší mísy a přidáme zakysanou smetanu. Ricottu se smetanou vyšleháme do hladké konzistence. Do pomazánky přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný balkánský sýr. Na závěr přisypeme nasekanou pažitku.
Jarní pomazánku dobře promícháme a dáme vychladit do lednice. Jarní pomazánku s pažitkou podáváme s pečivem dle vlastního výběru. Chutná i jako dip. Připravené chlebíčky či jednohubky zdobíme snítky pažitky, ředkvičkami a jinými bylinkami či zeleninou.
Tip: Klasický česnek lze nahradit i čerstvými lístky medvědího česneku.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena