2 ks | žloutek | |
0.5 ks | citron | |
150 ml | slunečnicový olej | |
1 lžíce | dijonská hořčice | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Do odměrného válce dáme slunečnicový olej, dijonskou hořčici, šťávu z půlky citronu, žloutky, špetku mletého černého pepře a soli. Pokud jsme koupili tyčový mixér bez odměrného válce, tak použijeme vyšší sklenici třeba na pivo. Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Tyč spustíme až na dno, zapneme a velmi pomalu táhneme nahoru asi 5 sekund. A to je všechno! Jemnou domácí majonézu podáváme podle chuti k různým pokrmům.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
Studené omáčky k chuťovkám: Začněte základní majonézou a kombinujte
Zkuste si připravit některou ze studených omáček, které lze všestranně kombinovat. Začneme receptem na základní majonézu.
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena