1 ks | jablko | |
1 ks | krvavé jelítko | |
směs | ||
---|---|---|
1 stroužek | česnek | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | šalotka | |
400 g | sójové lusky | |
podle chuti | ||
sůl | ||
petržel | ||
skořice celá | ||
kajenský pepř | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
hladká mouka | ||
rostlinný olej |
Sójové lusky spaříme ve vroucí osolené vodě, po minutce vyndáme a zchladíme v ledové vodě. V hrnci rozpustíme máslo, nasekáme k němu jednu šalotku, malý stroužek česneku a stonky petržele a necháme zpěnit. Boby vyloupeme z lusků a přidáme do hrnce, necháme krátce povařit. V pánvi na oleji orestujeme nakrájenou šalotku s kouskem mrkve. Směs přidáme k bobům. Pánev vrátíme na sporák, zakápneme olejem a pro vůni do ní vhodíme celou skořici. Jelítko nakrájíme na kolečka, lehce obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi. Mezitím nakrájíme asi čtvrtku jablka na kostičky. Do pánve přidáme kousek másla a přihodíme jablko, dochutíme špetkou kajenského a černého pepře. Na talíř dáme porci bobů, na ni položíme kousky jelita a na každý kousek naservírujeme orestovaná jablka.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena