100-150 ml | smetana | |
200 g | žampiony | |
1 ks | bobkový list | |
100-150 ml | bílé víno | |
60 g | anglická slanina | |
1 ks | červená cibule | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
1 snítka | čerstvý rozmarýn | |
500 g | jelení kýta | |
1 ks | bílá paprika | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
máslo | ||
hladká mouka | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
kmín | ||
mletý černý pepř |
Jelení kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou větší cibuli nakrájíme na proužky. Kapii očistíme od jadérek a nakrájíme na drobné kostičky. Prorostlou slaninu nakrájíme na drobnější hranolky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Na pánvi s malým množstvím oleje nebo sádla rozškvaříme slaninu, pak vmícháme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme kousky masa. Maso za stálého míchání necháme zatáhnout, pak přidáme koření (kmín, rozmarýn a bobkový list), podlijeme vínem a vývarem a zakryté zvolna dusíme. K poloměkkému masu pak přidáme nakrájené žampiony, kapii a dodusíme doměkka. Nakonec jelení ragú zjemníme smetanou a podle potřeby zahustíme kousky másla obalenými v hladké mouce. Jelení kousky na žampionech dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Jelení kousky na žampionech podáváme se širokými nudlemi.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena