500 g | sádlo vepřové | |
350 g | jehněčí kolínko | |
500 g | hovězí lůj | |
směs | ||
---|---|---|
25 g | česnek | |
35 g | sůl | |
10 g | tymián | |
10 g | rozmarýn | |
50 g | šalotka | |
podle chuti | ||
sůl | ||
divoké koření | ||
mletý bílý pepř | ||
muškátový květ | ||
celý černý pepř | ||
omáčka | ||
30 g | máslo | |
60 ml | smetana | |
50 g | citron | |
120 g | bílý chřest | |
příloha | ||
30 g | máslo | |
150 g | cukrový hrášek | |
70 ml | demi glace | |
na ozdobu | ||
čerstvá máta |
O Velikonocích nesmí chybět: Tipy na úpravu jehněčího, kůzlečího a skopového masa
Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena