5-6 stroužků | česnek | |
1.5 ks | cibule | |
2 ks | jehněčí kolínko | |
příloha | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
1 ks | žloutek | |
0.5 ks | cibule | |
100 ml | smetana | |
500 g | čerstvý špenát | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
vývar | ||
sádlo |
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Jehněčí kolínka očistíme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na sádle dozlatova a přendáme do pekáčku. Na výpeku orestujeme cibulku dozlatova a i s tukem přendáme ke kolínkům. Maso podlijeme malým množstvím vývaru, vmícháme nasekaný česnek a pekáč zakryjeme. Kolínka pečme asi při 180 °C doměkka. Během pečení kolínka obracíme, podléváme vývarem a dbáme na to, aby se česnek nepřipálil. Ke konci pečení kolínka odkryjeme (kosti omotáme alobalem) a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu přecedíme a podle potřeby dochutíme.
Mezitím si připravíme přílohu. Jemně nasekanou cibulku a česnek necháme na másle zesklovatět a vmícháme očištěný čerstvý špenát. Jakmile špenát zavadne, přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali žloutek. Směs krátce podusíme a podle chuti osolíme a opepříme.
Jehněčí kolínka rozdělíme na porce, obložíme dušeným špenátem, přelijeme šťávou a podáváme s bramborovým knedlíkem.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Hod boží velikonoční a Velikonoční pondělí: Prostřete stůl a dopřejte si tradiční velikonoční pokrmy
Připravme poslední vajíčka pro koledníky, upleťme pomlázky, Velikonoce jsou tady se vším všudy!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena