marináda | ||
---|---|---|
500 g | jehněčí játra | |
150 ml | zakysaná smetana | |
1 špetka | chilli paprika | |
1 lžička | mletý zázvor | |
1 špetka | pepř | |
3 stroužky | česnek | |
2 ks | cibule | |
3 lžíce | olej | |
2 lžíce | sójová omáčka | |
1 stroužek | česnek | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl |
Játra zbavíme nečistot a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si marinádu z chilli, zázvoru, trochy zakysané smetany, pepře a česneku. Játra do marinády namočíme a dáme stranou na talíř, necháme asi hodinu odležet.
Rozpálíme na pánvi olej, přidáme játra, cibulku, sojovou omáčku a česnek dle chuti. Játra opečeme zprudka ze všech stran, poté ještě necháme dopéct zhruba po dobu dvaceti minut. Nakonec osolíme. Můžeme připravit i na grilu.
Jehněčí játra na grilu podáváme se zeleninou, libovolnou přílohou a dipem.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena