Recept na slaný koláč, který chutná teplý i studený.
Hodnocení
3.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 kelímek
smetana
1 ks
listové těsto
4 ks
velká cibule
200 g
tvrdý sýr
400 g
salám šunkový
podle potřeby
olej
podle chuti
kari koření
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme a dáme na plech s pečícím papírem.
Mezitím si na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na plátky a nakrájený na větší kousky šunkový salám.
Směs přesypeme na listové těsto, posypeme kari kořením a strouhaným sýrem, vše zalijeme smetanou a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
Jednoduchý francouzský koláč podáváme teplý i studený. Nejlépe chutná se zeleninovým salátem.