1 lžíce | voda | |
2 lžíce | cukr moučka | |
3 lžíce | sušené mléko |
Sušené mléko s cukrem prosejeme a smícháme. Přidáme lžíci vody a pomalu rukou hněteme. Čím více cukru do hmoty dáme, tím více se lepí. Marcipán je dobré zpracovávat v igelitovém sáčku. Podle chuti a potřeby jej můžeme obarvit i ochutit. Můžeme přidat i kapku oleje, marcipán bude vláčnější, ale nebude tak pevný. Tento falešný marcipán je jednoduchý na přípravu a díky mléku a cukru rychle tvrdne. Z marcipánu vykrajujeme tvary podle potřeby. Lze z něj tvarovat i růžičky a zvířátka.
Zkuste to bez pečení: Top recepty na cukroví bez dlouhých příprav
Vybrali jsme pro vás luxusní recepty na nepečené cukroví, které si zamilujete.
Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena