2 lžičky | cukr | |
2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
400 g | hovězí mleté maso | |
1 ks | paprika červená | |
250 ml | hovězí vývar | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
0.3 lžičky | mleté chilli | |
1 plechovka | pasírovaná rajčata | |
1 plechovka | červené fazole ve sladkoslaném nálevu | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
kmín |
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
Autor:LuDea
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena