těsto | ||
---|---|---|
3 ks | vejce | |
60 g | máslo | |
250 ml | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
250 ml | hladká mouka | |
250 ml | polohrubá mouka | |
250 ml | vlažné mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
na ozdobu | ||
500 ml | rybíz | |
na obalení | ||
2 lžíce | hrubá mouka | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
strouhanka na vysypání |
Obě mouky prosejeme do hlubší mísy, promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. V mléce rozšleháme vejce, máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Mléko i zchladlé máslo přilijeme na sypké ingredience do mísy a umícháme řidší těsto. Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto do něj rozetřeme. Rybíz důkladně propláchneme, necháme okapat, promícháme s hrubou moukou a rozdělíme rovnoměrně na těsto. Rybízovou bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně půl hodiny. Zkoušíme špejlí. Jednoduchou rybízovou bublaninu podáváme ideálně s kakaem jako výborný moučník.
Citronová babeta s rybízem krok za krokem: Vzpomínka na dětství
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena