těsto | ||
---|---|---|
1 hrneček | olej | |
2 ks | vejce | |
1 hrnek | mléko | |
1 hrnek | cukr krupice | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
podle chuti | ||
kakao | ||
ořechy | ||
kandované ovoce | ||
na ozdobu | ||
cukr moučka | ||
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
strouhanka na vysypání |
Na bábovkové těsto smícháme všechny ingredience - vejce, cukr, olej, mléko a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Podle chuti můžeme přidat kakao, kandované ovoce a ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy na bábovku a pečeme asi 40 - 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Jednoduchou hrnkovou bábovku už jen rozkrojíme, pocukrujeme a nakrájíme. Podle zvolených druhů doplňujících surovin může chutnat pokaždé jinak!
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Recept na šlehačkovou bábovku z domácí pekárny krok za krokem
V domácí pekárně lze nejen připravovat těsta a péct chléb, ale lze ji kompletně využít na přípravu sladkého moučníku, a to včetně upečení. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:lenča36
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena