1 stroužek | česnek | |
1 ks | vejce | |
2 lžičky | hladká mouka | |
3 kostky | vepřová játra | |
2 lžičky | dětská krupice | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
strouhanka | ||
majoránka | ||
cibule | ||
mletý černý pepř |
Játra pomeleme. Já si pomletá játra ukládám do nádobky na led a pak si vyklepnu tři kostičky, ze kterých připravím knedlíčky. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Trochu cibule nakrájíme nadrobno. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, menší vejce, dětskou krupici, hladkou mouku a podle potřeby strouhanku, protože ta to zahustí. Vše smícháme dohromady. Můžeme dělat kuličky, případně trháme lžičkou rovnou do polévky. Játrové knedlíčky podáváme podle chuti do polévce.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Autor:Zdenka :-)
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena