směs | ||
---|---|---|
2 ks | mrkev | |
1 ks | petržel | |
0.5 ks | celer | |
4 ks | brambory | |
0.3 ks | pórek | |
2 l | voda | |
1 kostka | bujón zeleninový | |
4 lžíce | dětská krupička | |
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
1 hrst | libeček | |
1 snítka | petrželka | |
podle chuti | ||
2 lžičky | sůl |
Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu - mrkev, celer, petržel - nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Přidáme omytý a nadrobno nakrájený porek a brambory. Zalijeme vodou, zakápneme olivovým olejem, můžeme přidat jeden zeleninový bujon, trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny, přidáme hrst libečku a dosolíme.
Nakonec zavaříme krupicové knedlíčky - dětskou krupičku rozmícháme s vejcem, až vznikne hustá kaše, kterou po lžících nabíráme a zaváříme do vařící polévky. Opět vaříme do jejich změknutí. Nakonec můžeme přidat petrželku.
Jarní zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky krásně zahřeje i zasytí.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena