200 g | těstoviny | |
200 g | tuňák v oleji | |
1 miska | hrášek | |
2 ks | mrkev | |
1 ks | šalotka | |
2 stroužky | česnek | |
4 lžíce | máslo | |
2 lžíce | zakysaná smetana | |
2 lžíce | tatarská omáčka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
barevný pepř |
Hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme mražený. Povaříme doměkka v osolené vodě. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kostičky a na cibulce orestované na másle podusíme také doměkka.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, poté je scedíme, vsypeme do mísy, přidáme hrášek s mrkví, zakysanou smetanu, slitého tuňáka, tatarskou omáčku a dobře promícháme. Salát ochutnáme a podle potřeby dosolíme a opepříme.
Jarní těstovinový salát s tuňákem podáváme zastudena jako lehký oběd nebo večeři.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena