Přírodní jogurt, nejlépe řecký nebo turecký s 10 % tuku, ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Podle chuti můžeme ještě přidat kysanou smetanu.
Na velké pánvi zpěníme několik klíčků zbavených a rozsekaných stroužků česneku. Vhodíme celé špenátové listy bez stopek, osolíme a přidáme špetku cukru. Stále intenzivně promícháváme tak dlouho, až špenát "splaskne?, tj. zmenší objem asi na pětinu. Nečekáme, až začne pouštět vodu.
Jarní špenát ihned rozdělíme na předehřáté talíře. Na každý přidáme 2 - 3 lžíce jogurtu, který posypeme jádry vlašských ořechů. Jarní špenát s jogurtem podáváme s krajíčkem veky. Ke špenátu podáváme nejlépe suché bílé víno, třeba ruladnské šedé.