2 ks | křepelčí vejce | |
4 lžíce | celozrnný kuskus | |
1 špetka | sůl a mletý pepř | |
1 lžička | olej | |
100 g | zeleninový salát | |
50 g | kukuřice ve slaném nálevu | |
3 kapky | citronová šťáva |
1. Kuskus dáme do mističky, zalijeme horkou vodou těsně nad úroveň kuskusu, osolíme, opepříme a přidáme lžičku oleje. Vše promícháme a přiklopíme talířkem zhruba na 8 minut. Následně bude kuskus již měkký. Křepelčí vajíčka vaříme ve vroucí vodě maximálně 3 minuty.
2. Do velké misky nasypeme praný salát, sterilovanou kukuřici, hotový kuskus, zakápneme citronovou štávou a vše promícháme.
3. Poté přendáme do mističek a zdobíme vařenými křepelčími vejci. Jarní salát s kuskusem a křepelčími vajíčky ihned podáváme.
Halloumi – perfektní sýr do letních salátů i na gril
Už jste slyšeli o halloumi? Tenhle slaný, a i jinak velmi specifický sýr, pochází z ostrova Kypr a řadí se mezi pochoutky středomořské kuchyně. Patří mezi nejstarší sýry na světě a v posledních letech se objevuje i u nás, především během oblíbených letních grilovaček. Halloumi se skvěle hodí na pánev, do trouby i na gril, protože se ani vlivem vysoké teploty neroztéká a drží tvar.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena