2 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
1 balení | hrášek mražený | |
2 stroužky | česnek prolisovaný | |
1 špetka | pepř a sůl |
1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek. Po chvilce přidáme hrášek a necháme na pánvi, dokud nám nepovolí.
2. Nakonec hrášek osolíme, opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Pár kuliček hrášku necháme v celku na dozdobení. Pokud je pomazánka moc hustá, můžeme přidat pár lžic vody a znovu rozmixovat.
3. Jarní hráškovou pomazánku podáváme na opečené topince.
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Zelený hrášek v receptech: Do polévky, rizota i k masu
Hrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která právě odstartovala.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena