těsto | ||
---|---|---|
3 ks | vejce | |
120 g | bílá čokoláda | |
120 g | smetanový sýr | |
podle chuti | ||
cukr moučka |
Nejprve oddělíme bílky od žloutků, bílky dáme do lednice a troubu předehřejeme na 170 °C. Bílou čokoládu rozpustíme, poté ji necháme zchladnout, přidáme smetanový sýr a žloutky a špachtlí vše promícháme. Bílky z lednice ušleháme na pěnu a smícháme s již připravenou směsí. Do zapékací mísy dáme připravenou směs a mísu potom položíme na plech s vodou. Pečeme 15 minut při 170 °C a poté 15 minut při 160 °C. Následně troubu vypneme a dalších 15 minut necháme japonský koláč v naprostém klidu. Koláč pak vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakonec posypeme cukrem moučka. Japonský koláč nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem ke svačině.
Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete
Cheesecake je na první pohled lákavý dezert, který tvoří dvě vrstvy - krusta z rozdrobených sušenek a krémová sýrová vrstva. Jeho přípravy se nemusíte vůbec bát, složitě pouze vypadá. Naučíme vás variantu s borůvkami, jahodovým přelivem, ale i netradiční s arašídy. A rozhodně jím potěšíte každou ženu!
Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem
Jemný a lahodný dezert, kterým zabodujete! Připravte si pravé italské tiramisu podle našeho FOTORECEPTU.
Autor:babička Jarunka69
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena