Pro toho, kdo má rád netradiční úpravy ryb, nabízím speciální možnost zpracování uzené makrely. Jídlo není zrovna dietní, ale je chutné, jednoduché a dá se jíst i studené.
Hodnocení
4.2
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Brambory1 a 1/2 kg
Šlehačka250 ml
Cibule4 ks
Uzená makrela1 ks
Stolní olej na smažení100 ml
Postup přípravy
Uzenou makrelu důkladně vykostíme a maso rozdrobíme na drobné kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli dozlatova. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabší hranolky.
Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu bramborových hranolků, které trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu brambor dáme část osmažené cibule a vrstvu uzené makrely. Opět zakryjeme zbytkem cibule a položíme druhou vrstvu bramborových hranolků, které opět trochu osolíme a opepříme.
Jansenovo jídlo vložíme do trouby a pečeme do okamžiku, kdy brambory na povrchu získají zlatavou barvu. Pak zalijeme šlehačkou a ještě krátce zapečeme v troubě.
Ahoj,
já též. Poprvé jsem ho vařila podle receptu z časopisu UM. Dříve jsem ty brambory krájela ručně na tloušťku sirky, jak recept doporučoval, nyní jsem si to ulehčila pomocí WS-krouhače. Cibuli nesmažím, nakrájím ji na půlkolečka a rozmělním na jednotlivé kousky, Pekáč taky nevymazávám, všechno to prostě smísím, i se sardelovou pastou přímo v pekáči, zaliju šlehačkou rovnou a šoupnu do trouby. Mňam. A Norové si k tomu dávají akvavit.
mmmmm
nazev
ja toto jidlo znam pod nazvem "Jensenovo pokuseni" a ma to byt docela tradicni Norske jidlo, pri lepsi prilezitosti jsou ozdobou malinkate Norske vlajecky.
Jinak je to velmi jednoduche, ale velmi dobre jidlo, mohu doporucit.