16 ks | paprička Jalapeno Maylon | |
nádivka | ||
---|---|---|
sůl | ||
bazalka | ||
oregano | ||
20 dkg | cheddar | |
trojobal | ||
vejce | ||
strouhanka | ||
hladká mouka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Chilli papričky Jalapeno Maylon podélně nařízneme, odstraníme dužinu se semeny, opláchneme a naplníme připraveným nastrouhaným cheddarem. Strouhaný sýr lze dochutit solí, bazalkou a oreganem. Poté chilli papričky obalíme v klasickém trojobalu a zhruba 2 - 3 minuty pečeme na prudkém ohni. Velkou předností Jalapeno Poppers s cheddarem je, že si ho můžete zamrazit a kdykoliv připravit. Je to jeden z nejchutnějších jemně pálivých pokrmů.
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
Autor:warperer
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena