Do mísy vlijeme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, vsypeme cukry se ztužovačem šlehačky a zakapeme citronem. Vše promísíme pomocí mixéru.
Jahody omyjeme a dvě hezké necháme na ozdobu. Zbytek jahod nakrájíme na kostky a vyplníme jimi dno pěti sklenic. Pokud je chceme sladší, zasypeme trochou cukru. Do cukrářského rukávu vložíme krém a zalijeme jím jahody ve skleničkách. Teď přijde na řadu ozdoba, v tuto chvíli si můžeme sklenice na pár okamžiků schovat do ledničky.
Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme do ní 3 lžíce krystalového cukru. Připravené želé necháme chvíli vychladit. Jahody, které jsme si schovali na ozdobu, nakrájíme na plátky. Pokud nám případně zbylo pár kostek jahod, lze je také využít na zdobení. Jahody namáčíme v želé, aby nám neokoraly a zůstaly šťavnaté. Jahodové pohárky se smetanou dozdobíme ovocnými kousky.
Jahodový pohár se smetanou podáváme jako lahodný dezert, který před servírováním uchováváme v chladu.