krém | ||
---|---|---|
200 g | lučina | |
150 g | cukr moučka | |
300 g | bílý jogurt | |
500 g | měkký tvaroh | |
6 plátků | čirá plátková želatina | |
těsto | ||
2 lžíce | smetana ke šlehání | |
50 g | čokoláda mléčná | |
250 g | kakaové sušenky | |
na ozdobu | ||
10 ks | čerstvá jahoda | |
poleva | ||
1 balíček | červená želatina v prášku |
1, Nejprve si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s 2 lžícemi smetany, přidáme najemno nadrcené sušenky a dobře promícháme. Vzniklou hmotu natlačíme lžící nebo rukou na dno dortové formy a dáme do lednice trochu ztuhnout. Poté dáme plátky želatiny podle návodu do malého kastrůlku nabobtnat s pár lžícemi vody a asi po 10 minutách zahřejeme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.
2. Zatím si připravíme krém z tvarohu, lučiny, jogurtu a cukru moučka, do kterého už jen vmícháme želatinu. Vzniklou směs navrstvíme na korpus a dáme přes noc do lednice.
3. Ráno už jen jahodový nepečený dortík dozdobíme rozpůlenými jahodami (lze přidat jakékoli ovoce, výborné jsou i maliny), které zalijeme červeným želé (připravíme dle návodu na obalu).
4. Jahodový nepečený dortík dáme ještě před podáváním ztuhnout do lednice.
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot
Sezóna jahod je před námi. Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.
Lahodné kremrole s jahodovým krémem krok za krokem
Překvapte své blízké lahodnými kremrolkami s jahodovým krémem. Tato sladká lahůdka jistě zanechá nezapomenutelný dojem.
Autor:Kayla
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena