směs | ||
---|---|---|
4 lžíce | cukr | |
0.5 l | mléko | |
3 hrstě | jahody | |
10 kostek | led |
Dvě až tři hrsti čerstvých jahod dobře omyjeme a zbavíme zelených stopek. Vložíme je do mixéru, přidáme cukr, pro zdravější verzi můžeme použít cukr třtinový. Zalijeme mlékem, aby jahody byly potopené. Pokud chceme nápoj ihned dobře vychlazený, můžeme přidat několik kostek ledu. Mixujeme nejprve na střední a poté nejvyšší otáčky po dobu cca dvou minut. Jahodový milkshake z čerstvých jahod ihned podáváme. Toto je základní verze jahodového koktejlu, který můžeme obměňovat či doplňovat dle chuti. Do směsi můžeme přidat jogurt či smetanu, můžeme přidat například mátu pro ozvláštnění chuti.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna právě vrcholí, tak si ji pojďme ještě užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena