50 g | cukr | |
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
150 ml | mléko | |
30 g | droždí | |
250 g | tvaroh | |
70 g | cukr moučka | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
300 g | polohrubá mouka | |
1 balíček | vanilkový pudink | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
jahody |
1. Mléko ohřejeme, aby bylo teplé. Přidáme do něj trochu cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, přidáme špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě necelou hodinu kynout.
2. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh můžeme nanést na celé těsto, nebo můžeme pomocí cukrářského sáčku udělat mřížky, mezi které naklademe jahody. Z kousku másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme jahody.
3. Jahodový kynutý koláč s tvarohem pečeme při 180 °C asi 35 minut. Jahodový kynutý koláč s tvarohem necháme vychladnout a můžeme podávat.
Rychlý jahodový koláč bez mléka a vajec krok za krokem
Recept na veganskou variantu jahodového koláče. Neuvěříte, jak je snadný a dobrý!
Recept na zapékané jahodové mističky krok za krokem
Jahodová sezóna je tady, vyzkoušejte námi prověřený recept na dezert z domácího listového těsta a čerstvých jahod. Výsledek je dokonalý!
Autor:Lucie.V1
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena