1. Připravíme si dva hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, dvě vejce, hrnek cukru, jeden kypřící prášek a vše smícháme v míse do konzistence hladkého těsta.
2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a těsto rovnoměrně poklademe půlenými jahodami. Nakonec si z hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku, jejíž vrstvou poklademe koláč.
3. Troubu rozehřejeme a koláč pečeme na 180 °C, až zezlátnou okraje. Jahodový koláč s drobenkou vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený a posypaný moučkovým cukrem.
!TIP k pečení bublaniny
Bublanina je druh piškotového moučníku s ovocem. Běžně se na ni používá polohrubá mouka. Použít lze i hladkou mouku, připravíte tak tzv. francouzskou bublaninu clafoutis. S hladkou moukou bude bublanina jemnější, i když méně nadýchaná.
Foto: Shutterstock.com
Rychlý jahodový koláč bez mléka a vajec krok za krokem
Recept na veganskou variantu jahodového koláče. Neuvěříte, jak je snadný a dobrý!
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem
Máte úrodu cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento sladký cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem, který vám bude mizet pod rukama. A dopřát si ho mohou i vegani!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena