těsto | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
200 g | sušenky Lotus | |
krém | ||
3 ks | lime | |
3 plátky | želatina | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
500 g | měkký tvaroh | |
na ozdobu | ||
1.5 kg | čerstvá jahoda |
Troubu předehřejeme na 180 °C. Sušenky rozdrtíme a promícháme s máslem a vejcem. Směs dáme do otevírací dortové formy o průměru cca 19 cm a dobře rozetřeme. Korpus na cheesecake pečeme v troubě asi 15 minut a potom necháme vychladnout. Jahody omyjeme, osušíme, nakrájíme na poloviny a vyskládáme je do formy nakrojenou částí nahoru. Pár jahod si necháme na ozdobu. Ve velké míse smícháme tvaroh a nastrouhanou limetkovou kůru. Vyšleháme smetanu a přimícháme opatrně do tvarohu. Limetkovou šťávu nalijeme do malého hrnce, zahřejeme a rozpustíme v ní želatinu. Šťávu s želatinou nalijeme do tvarohu a promícháme. Směs poté vlijeme do formy na upečený sušenkový korpus. Cheesecake ozdobíme jahodami a dáme na noc do lednice, aby dokonale ztuhl. Druhý den jahodový cheesecake podáváme.
Recept na jahodový kompot krok za krokem
Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.
Jak upéct dokonalý cheesecake: Recepty, které hravě zvládnete
Cheesecake je na první pohled lákavý dezert, který tvoří dvě vrstvy - krusta z rozdrobených sušenek a krémová sýrová vrstva. Jeho přípravy se nemusíte vůbec bát, složitě pouze vypadá. Naučíme vás variantu s borůvkami, jahodovým přelivem, ale i netradiční s arašídy. A rozhodně jím potěšíte každou ženu!
Autor:Karamelka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena