450 g | cukr | |
1 kg | jahody | |
2 lžíce | med | |
7 ks | květ černého bezu | |
1 balení | zelený želafix |
Jahody očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Jahody lehce rozmixujeme, přidáme květy bezu, cukr, med, želafix či jiný želírovací přípravek na marmelády a za opatrného míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty. Poté vytáhneme květy a pomocí vařečky z nich stáhneme džem. Směs nalijeme do skleniček, zašroubujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Jahodovo-bezový džem je dobrý jak na pečivo, tak do palačinek i na zmrzlinu!
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách
Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.
Autor:Lucie F.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena