Mouku prosejeme do mísy, do důlku pak rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek, přidáme ještě trochu vlažného mléka, vejce, sůl a zpracujeme tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto poté dobře propracujeme a rozválíme na pomoučeném stole na silnější plát. Vykrajujeme čtverce, do jejichž středu vložíme jednu jahodu, zabalíme ji do těsta a vytvarujeme knedlík.
Hotové jahodové knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody, vaří se cca 3 minuty, dokud nevyplavou. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby unikla pára a knedlíky tak zůstaly nadýchané.
Jahodové knedlíky podáváme hojně pocukrované, přelité máslem a posypané nastrouhaným tvarohem, popřípadě skořicí.