300 g | jahody | |
2 ks | bílek | |
1 dl | sekt | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
smetana | ||
podmáslí | ||
citronová šťáva | ||
malinový ocet | ||
na ozdobu | ||
meduňka | ||
podle potřeby | ||
rostlinný olej |
Jahody nasypeme do nádoby, ve které budeme směs mixovat. Dva bílky rozšleháme s kapkou citronové šťávy a pomalinku do nich přišleháváme rostlinný olej, dokud nevznikne hladká majonéza. K jahodám přidáme kapku malinového octa a citronové šťávy. Podle chuti dosladíme cukrem, přidáme kapku smetany a kapku podmáslí, záleží na individuální chuti. Majonézu zamícháme do rozmixovaných jahod, řídíme se konzistencí – polévka by měla jemně zhoustnout. Na závěr přilijeme do polévky asi 1 dl sektu a promícháme. Jahodovou polévku se sektem servírujeme s plátky čerstvých jahod a pár lístky meduňky. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Ještě je stihnete: Valentýnské kremrole s jahodovým krémem krok za krokem
Překvapte svou lásku lahodnými kremrolkami s jahodovým krémem na Valentýna. Tato sladká lahůdka jistě rozproudí romantiku a zanechá nezapomenutelný dojem.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena