800 g | jahody | |
1 balíček | cukr krupice | |
200 g | červený rybíz | |
200 g | bílý rybíz | |
1 balíček | Gelfix 1:1 |
Jahody i rybíz dobře opláchneme a necháme okapat. Jahody zbavíme "korunek" a rybíz (červený, bílý) stáhneme ze stonků. Gelfix smícháme se 3 lžícemi cukru. Jahody překrájíme na půlky, přidáme rybíz a vmícháme Gelfix. Základ přivedeme k varu a minutu provaříme. Vmícháme zbylý cukr, opět uvedeme do varu a 5 minut provaříme. Horkou marmeládou naplníme vymyté suché sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme nahoru dnem.
Tipy na domácí mošty, džemy a ovocné protlaky
Stále v našich domácnostech zůstavají velmi oblíbené mošty a protlaky z nejrůznějšího ovoce. Proto v tomto článku najdete několik rad, jak správně zpracovat ovoce do těchto dobrot.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena