2 lžíce | cukr | |
3-4 ks | jablko | |
0.5 l | voda | |
2 lžičky | skořice mletá | |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
šlehačka | ||
podle potřeby | ||
piškoty |
1. Většinu vody nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhaná jablka, skořici a krátce povaříme.
2. Ve zbytku vody rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání přiléváme k jablkům. Mícháme a necháme 2 minuty povařit.
3. Na dno misek narovnáme piškoty a přelijeme horkým jablkovým pudinkem. Necháme chladnout, když už není pudink horký, dáme vychladit i do lednice.
4. Studený jablkový pudink ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou, kterou posypeme skořicí. Dobře vychlazený a šlehačkou ozdobený jablkový pudink chutná výborně. Připravit si ho mohou i diabetici, když do pudinku nepřidají cukr a nahradí ho umělým sladidlem.
Jablečný speciál: Jak využít úrodu jablek na maximum
Podzimní sklizeň jablíček se nám blíží. Máme pro vás tipy, jak zpracovat úrodu tak, abyste z ní vytěžili co nejvíc. Poradíme se sklizní, zavařováním i sušením jablek. Také jsme pro vás vybrali spoustu osvědčených jablečných receptů, vždyť kdo by odolal vláčným koláčům a štrúdlům právě s jablky.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena