200 g | celer | |
100 g | mrkev | |
1 lžička | med | |
1 lžíce | jablečný džus | |
300 ml | zakysaná smetana | |
1 lžička | ořechový olej | |
300 g | zelené jablko | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
citronová šťáva |
Celer oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky, které vložíme na 2 minuty do vroucí osolené a okyselené vody. Pak celer scedíme a propláchneme studenou. Neoloupaná jablka a očištěnou mrkev nakrájíme na stejné nudličky jako celer. Vše v míse promícháme, ochutíme citronovou šťávou, ořechovým olejem, medem a jablečným džusem. Nakonec salát spojíme zakysanou smetanou a necháme krátce odležet v chladu. Salát z jablek, celeru a mrkve se zakysanou smetanou můžeme podávat jako přílohu například ke smaženým játrům. Ale výborně chutná i samostatně.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena