1 kg | jablko | |
80 g | třtinový cukr | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
1 lžička | skořice mletá | |
500 ml | voda | |
2 ks | vanilkový pudinkový prášek | |
150 g | dětské piškoty | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
1 balení | rostlinná šlehačka | |
2 lžíce | cukr moučka |
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do hrnce, zalijeme 250 ml vody a vaříme zhruba 15 minut do změknutí. Poté do jablek vmícháme třtinový cukr, špetku skořice a šťávu z poloviny citronu a promícháme.
Vanilkové pudinky rozmícháme metličkou ve vodě a přilijeme do rozvařených jablek a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Na dno dortové formy vložíme piškoty a zalijeme připravenou jablečnou směsí. Takto připravený dort necháme vychladnout a poté ho dáme minimálně na 3 hodiny ztuhnout do lednice.
Rostlinnou šlehačku ušleháme podle návodu a podle chuti do ní zamícháme moučkový cukr. Hotový dortík ozdobíme šlehačkou a můžeme podávat jako lehký dezert.
Veganské pečení: Křehký jablečný koláč krok za krokem
Recept na úžasný veganský jablečný koláč z křehkého máslového těsta, který vás naučíme krok za krokem. I bez vajec a kravského mléka se dá vytvořit koláč, kterému jen tak někdo neodolá.
Jahody v luxusním veganském podání: Jahodový tofu dort krok za krokem
Jahody jsou teď v kurzu a není nic lepšího, než si z nich upéct tento vynikající veganský dort. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena