120 g | jemné ovesné vločky | |
100 g | hladká špaldová mouka | |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) | |
100 g | třtinový cukr | |
4 ks | strouhané jablko | |
2 lžičky | skořice | |
1 hrst | mleté nebo sekané vlašské ořechy |
Jablíčka oloupeme, nastrouháme na struhadle na hrubo nebo nakrájíme na tenké plátky. Necháme pustit šťávu, kterou poté vymačkáme. Do nastrouhaných jablek přidáme skořici a lžíci třtinového cukru a důkladně směs promícháme.
Vločky smícháme s moukou, přidáme cukr, skořici a změklé máslo a vytvoříme drobenku, kterou si rozdělíme na dvě části. Na dno formy naneseme první vrstvu drobenky, mírně umačkáme a následně naneseme připravenou jablečnou směs, posypeme nasekanými ořechy a na závěr naneseme druhou část drobenky. Jablečný crumble pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.
Jablečný crumble podáváme ještě teplý a nejlépe v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou.
Jednoduchý obrácený jablečný koláč krok za krokem
Recept na vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena