3 ks | jablka | |
4 lžíce | třtinový cukr | |
1 lžička | mletá skořice | |
2 lžíce | vanilkový pudinkový prášek | |
100 ml | voda | |
1 balení | listové těsto (rozválený plát) |
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Do hrnce nasypeme třtinový cukr, přidáme jablka a vaříme na mírném plameni do rozpuštění cukru a změknutí jablek. Poté zaprášíme skořicí, pudinkový prášek rozmícháme ve vodě a zalijeme jablíčka. Chvilku mícháme, než směs zhoustne, následně odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladnout.
Listové těsto nakrájíme na 6 obdélníků, každou polovinu nařezeme na proužky a druhou polovinu plníme jablečnou směsí. Taštičky přiklopíme a vidličkou utěsníme otvory po stranách.
Takto připravené jablečné taštičky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 20 minut. Po upečení necháme jablečné taštičky vychladnout a můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Jablečný speciál: Jak využít úrodu jablek na maximum
Podzimní sklizeň jablíček se nám blíží. Máme pro vás tipy, jak zpracovat úrodu tak, abyste z ní vytěžili co nejvíc. Poradíme se sklizní, zavařováním i sušením jablek. Také jsme pro vás vybrali spoustu osvědčených jablečných receptů, vždyť kdo by odolal vláčným koláčům a štrúdlům právě s jablky.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena