1 ks | vejce | |
20 g | máslo | |
2 lžíce | mléko | |
1 ks | jablko | |
1 lžíce | cukr krupice | |
0.3 lžičky | skořice mletá | |
8-10 plátků | bílý toastový chléb | |
120 g | smetanový sýr Philadelphia | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
citron | ||
na obalení | ||
50 g | cukr krupice | |
2-3 g | skořice mletá |
Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobnější kostičky. Nakrájené jablko zakapeme citronovou šťávou, promícháme se lžící cukru a 1/4 lžičkou skořice a v rendlíku při střední teplotě, za občasného míchání, necháme cukr rozpustit. To trvá asi 2 minuty. Poté jablka přendáme do misky a necháme vychladnout. Na obalení promícháme cukr se skořicí a k namáčení rolek rozšleháme v misce vejce s mlékem. Z bílého toustového chleba odkrojíme kůrky a každý plátek rozválíme válečkem na tenkou placičku, kterou potřeme čerstvým krémovým sýrem. Poté na okraj placiček naneseme ochucená nakrájená jablka, vše svineme do rolky a pevně uzavřeme. Každou rolku namočíme do rozšlehaného vejce a na středně horké pánvi s rozpuštěným máslem zvolna opečeme ze všech stran dozlatova. Opečené jablečné rolky ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru a ihned podáváme. Jablečné rolky se skořicí podáváme ke kávě nebo čaji jako teplý moučník a jen tak na chuť. Skvěle chutnají s javorovým sirupem a šlehačkou.
Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem
Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena