těsto | ||
---|---|---|
10 g | cukr | |
1 špetka | sůl | |
5 ks | vejce | |
750 ml | mléko | |
2 lžíce | bílé víno | |
300 g | polohrubá mouka | |
800 g | jablko | |
podle potřeby | ||
olej na smažení | ||
na ozdobu | ||
skořicový cukr |
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme s částí mléka a s moukou. Přidáme zbylé mléko, víno, cukr, špetku soli a jablka. Vymícháme hladké těstíčko. Na rozpáleném oleji připravíme silnější palačinky. Takto připravené palačinky posypeme skořicovým cukrem a složíme je na čtvrtky. Pro vylepšení naplníme jablíčky ještě přeložené palačinky. Jablečné palačinky ihned podáváme jako dezert, sladký hlavní chod apod.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena