80 g | cukr | |
2 ks | vejce | |
1 hrneček | mléko | |
300 g | jablko | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
160 g | hrubá mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
citronová kůra | ||
skořicový cukr |
Připravíme si těsto na lívance. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s mlékem a cukrem, vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Na závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků, trochu nastrouhané citronové kůry pro vůni a nastrouhaná jablka. Lívancové těsto nalijeme do olejem vymazaného lívanečníku a opečeme z obou stran. Hotové jablečné lívance naservírujeme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. Podle chuti je můžeme přelévat ovocnou omáčkou či dozdobit kopečkem zakysané smetany. Foto: Shutterstock.com
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena