Z hladké mouky, tvarohu a tuku na pečení důkladně vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Jablka a kaki oloupeme a nakrájíme na menší a tenké plátky. V kastrůlku rozpustíme máslo s vanilkovým cukrem. Směs zvolna zahříváme za občasného míchání, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté ochucené máslo odstavíme z tepla a necháme vychladnout.
Z těsta vyválíme plát o síle asi 3 mm, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru asi 10 - 12 cm, ta klademe na plech vyložený pečícím papírem. Každé kolečko těsta potřeme vanilkovým máslem a poklademe plátky kaki a jablíček a opět potřeme ochuceným máslem.
Takto připravené koláčky vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme přibližně 10 minut. Poté je vyjmeme, opět potřeme vanilkovým máslem, posypeme třtinovým cukrem a dopečeme dalších 8 - 10 minut dorůžova.
Jablečné koláčky s kaki podáváme jako sladké pohoštění ke kávě, ale i jen tak jako chuťovku.