Domácí nutela vhodná na chléb a pečivo. Jednoduchá a dobrá pomazánka.
Hodnocení
4.4
/ 5 (15x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
3 kg
jablko
400 ml
voda
100 g
čokoláda na vaření
1 balíček
vanilkový cukr
3 balíčky
vanilkový Zlatý klas
podle potřeby
kakao
750 g
cukr krystal
Postup přípravy
Jablka očistíme, pokrájíme a odebereme požadované množství. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Necháme trochu vychladnout a potom přimícháme Zlatý klas a kakao.
Směs důkladně rozmixujeme a znova dáme vařit. Přidáme cukr krystal, nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
Jablečnou nutelu dáme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Zakryté necháme pomalu vychladnout.