směs | ||
---|---|---|
2 kg | jablka | |
1 kg | cukr | |
6 ks | hřebíček | |
1 ks | vanilkový lusk | |
6 lžic | mletá skořice | |
1 balíček | ovocný pektin |
Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a i se slupkou nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Poté můžeme propasírovat přes síto, nebo také rozmixovat tyčovým mixérem. Do směsi přidáme vánoční koření, cukr, ovocný pektin a vaříme za občasného míchání, dokud směs nezačne houstnout do požadované konzistence. Ještě horkou směs poté plníme do čistých a suchých sklenic, dobře zavíčkujeme a necháme stát dnem vzhůru do úplného vychladnutí.
Jablečná marmeláda s vánočním kořením může být také krásným vánočním dárkem.
Domácí vánoční likéry a jedlé dárky – nezapomeňte na ně ani letos!
Domácí likéry si podle všeho získávají stále větší oblibu a dá se říct, že už jaksi patří k našim vánočním tradicím, stejně jako třeba pečení cukroví nebo výroba domácích vánočních dekorací. Po domácku vyrobené likéry s chutí a vůní Vánoc jsou navíc samy o sobě skvělým dárkem. Zkuste i vy letos potěšit své blízké lahvinkou tohoto lahodného sladkého moku vyrobeného s láskou!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena