1-2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
0.5 hrnku | bílé víno | |
1 lžíce | olivový olej | |
1.5 l | zeleninový vývar | |
4-5 ks | červená řepa | |
1 ks | červená cibule | |
1.5 hrnku | rýže arborio | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
čerstvý tymián |
Řepu (menší kusy) očistíme a každou zvlášť zabalíme do silného alobalu. Řepu položíme na plech a ve vyhřáté troubě pečeme cca hodinu, řepou po upečení musí projet nůž, tak poznáme, že je akorát. Upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rýži arborio, nasekaný česnek a dobře promícháme. Přilijeme bílé víno a znovu chvíli mícháme, dokud se nevsákne do rýže. Poté přidáme část vývaru a opět za stálého míchání necháme vsáknout. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar. Asi v půlce přilévání přidáme řepu. Risotto je hotové za cca 20 minut. Hotové risotto s červenou řepou podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý tymián, máslo a přiklopíme pokličkou, aby se chutě propojily. Italské risotto s červenou řepou ihned po přípravě podáváme. Podle chuti můžeme ještě posypat parmazánem.
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena